Projektek, pályázatok

GINOP-2.1.1-15

A projekt azonosítószáma: GINOP-2.1.1-15-2015-00370. A projekt támogatási intenzitása konzorciumi szinten: 68,7%

A Szeged Software Zrt. a Clarity Consulting által vezetett konzorcium tagjaként támogatásban részesült adatbázisok és informatikai rendszerek elemzésére irányuló kutatás-fejlesztési pályázatát illetően.

A Clarity Consulting és a SZEGED Software által alkotott konzorcium pályázata a GINOP-2.1.1-15 keretében 363,67 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesül.

A munka célja olyan módszertanok tervezése, amelyek lehetővé teszik adatbázisok szerkezetének és adatkapcsolatainak elemzését és értékelését, továbbá a módszertanon alapuló szoftvereszközök fejlesztése és piacra vezetése. A 24 hónapos kutatás-fejlesztési tevékenység Szegeden valósul meg.

 

A SZEGED Software Zrt. 1989-ben alakult. A cég profilja olyan szoftver alkalmazások fejlesztése, amelyek a nagykereskedő cégek logisztikájának üzletileg kritikus, speciális informatikai igényeit elégítik ki. A vállalat partnerei elsősorban gyógyszer-nagykereskedők. A vállalat meglévő piaci helyzetének megerősítése mellett két stratégiai célt tűzött maga elé: egyrészt erősíteni a gyógyszer-nagykereskedelmi piaci részesedését külföldön, másrészt más gazdasági területekre is kiterjeszteni meglévő szoftver termékeit. Ezeket a célokat segíti elő a támogatást nyert pályázatban megfogalmazott termékcsalád létrehozásának megvalósítása.

A Clarity Consulting Kft. 2001. óta működő magyar tulajdonú, üzleti és informatikai tanácsadásra és informatikai megoldások megvalósítására szakosodott vállalkozás. A cég stratégiai céljai között szerepel exportbevételének növelése, amelyet többek között nemzetközileg is versenyképes termékek piacra vitelével és folyamatos továbbfejlesztésével tervez megvalósítani, ideértve a most induló projekt keretében kifejlesztett szoftvereket is.

A kutatási részfeladatok célja olyan, világújdonságnak számító módszertanok kidolgozása, amelyekkel elvégezhető egy adott adatbázis szerkezetének feltárása, minőségének objektív szempontok alapján történő értékelése, továbbá az informatikai rendszerben kódoltan jelenlévő tervezői és fejlesztői tudás kinyerése. A kutatásban a konzorciumot egyetemi partnerek szakértői támogatják.

A kutatási eredményekre épülő fejlesztési feladatok automatikus elemző és tudás-vizualizációs programok kifejlesztését célozzák. Megvalósul az új módszertanok és eszközök első gyakorlati alkalmazása is, amelynek során egy meglévő gyógyszer-nagykereskedelmi logisztikai szoftver átalakításával új terméket; más szektorokban is piacképes nagykereskedelmi logisztikai szoftvert hozunk létre.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében a Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása (GINOP-2.1.1-15) felhívás keretében részesül 363,67 millió forintos európai uniós támogatásban, amely lehetővé teszi, hogy a konzorcium tagjai nyolc új kutatói munkahelyet teremtsenek, és mind K+F+I árbevételüket, mind export árbevételüket jelentősen növelni tudják.

A kutatás-fejlesztési feladatok végrehajtására Szegeden kerül sor, a munka fizikai befejezésének tervezett határideje 2018. november 14.

További információ kérhető:

Deák Csaba Péter
Clarity Consulting Kft.
Kutatásvezető
info@clarity.hu
06-1-422 3030

GOP-1.1.1-11-2011-0039

A projekt címe:Negyedik generációs nyelveken (Magic/uniPaaS) készített alkalmazások tesztelését és tesztelés hatékonyságának mérését és javítását támogató, eszközrendszer kifejlesztése

Projekt leírás: A fejlesztés célja olyan innovatív eszközcsomag fejlesztése, ami képesek Magic/uniPaaS-ban fejlesztett alkalmazások tesztelésének hatékonyságát objektíven mérni. A mérés azonban önmagában nem oldja meg a rossz minőségű tesztelés problémáit, hiányosságait, így a fejlesztett eszközöknek képesnek kell lenni az egyszerű diagnózis mellett az orvoslásra is, azaz a hatékonyság jelentős javítására is. A Magic/uniPaaS, negyedik generációs nyelv, ami sajátos programozási stílust igényel. Jelenleg a piacon nincsen olyan eszköz, ami Magic/uniPaaS-ra ezeket a feladatokat képes lenne ellátni, az elérhető eszközök harmadik generációs nyelvekhez lettek kifejlesztve. A fejlesztendő eszközök alapvetően két irányvonalat képviselnek: 1, a tesztelés lefedettségének mérése; 2, lefedettség javítása (szemi)automatikus módszerekkel (teszt szkript és teszteset generálás, valamint tesztinput generálás).

A pályázó adatai:

  • Konzorcium vezető: SZEGED Software Zrt.
  • Konzorciumi partner: Szegedi Tudományegyetem

Közreműködő szervezet: Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt.

Irányító hatóság: Nemzeti Fejlesztési Ügynökség 

GOP-1.3.1-07/1-2008-0026

A projekt címe: Technológiailag és funkcionalitásában megújított, magas piaci értéket képviselő gyógyszer nagykereskedelmi logisztikai rendszer fejlesztése

Projekt leírás: A projekt keretében egy újratervezett, új fejlesztői környezetbe és technológiai platformra helyezett, minden elvárható technológiai követelményt kielégítő, funkcionalitásában jelentősen megújított, magas piaci értéket képviselő gyógyszer nagykereskedelmi logisztikai rendszer kerül kifejlesztésre.

A pályázó adatai: SZEGED Software Zrt.

Közreműködő szervezet: Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt.

Irányító hatóság: Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

GOP-1.1.1-07/1-2008-0081

A projekt címe: Magic környezetben fejlesztett rendszerek minőségbiztosítását, -monitorozását támogató eszközkészlet és módszertan kifejlesztése

Projekt leírás: A fejlesztései során döntően Magic fejlesztői környezetet használó és abban több, mint 10 éves fejlesztési tapasztalatra szert tevő SZEGED Software a Magic környezetbe fejlesztett információs rendszerek minőségbiztosítására a Szegedi Tudományegyetemmel partnerségében egy minőségbiztosítási eszközkészletet és módszertant fejleszt ki. Az új termék értékesítésével és minőségbiztosítási szolgáltatás nyújtásával a cég bővíti tevékenységi körét, új piacot teremt hazai és nemzetközi szinten egyaránt.

A pályázó adatai: SZEGED Software Zrt.
6727 Szeged Irinyi u. 1.

Közreműködő szervezet: Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt.

Irányító hatóság: Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

HEFOP 3.4.1/05/1-2006-01-0072/2.0

A projekt címe: Korszerű szoftverfejlesztési és értékesítési ismeretek megszerzése a Szeged Software Rt. tervezett tevékenységi kör bővítésének és a szolgáltatás fejlesztésének sikeressége érdekében

Projekt leírás:

A SZEGED Software Zrt. munkatársai 2006. március – június időszakban az alábbi képzésekben részesültek.

A tanfolyamok a HEFOP 3.4.1/05/1-2006-01-0072/2.0 sz. projekt keretében, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósultak meg.

  • Ügyfélközpontú  értékesítési tréning   1 fő
  • MAGIC v9 fejlesztő – haladó   8 fő
  • MAGIC v9 internet fejlesztés   4 fő
  • MS-Office MAGIC fejlesztőknek   2 fő
  • MAGIC v9 SQL   5 fő
  • iBOLT portál   2 fő
  • iBOLT integráció   2 fő
  • MAGIC / ORACLE   2 fő