Hardver

A PharmaLog fejlesztése és üzemeltetése során a legfontosabb szempont az adatbiztonság. Nagyobb ügyfeleink folyamatosan több száz gépen használják rendszerünket, forgalmuk megközelíti éves szinten az egy milliárd eurót. Naponta több tízezer számlát állítanak ki. Egy informatikai eredetű üzemszünetnek, adathibának beláthatatlan következményei lennének. Mindezek tudatában olyan technológiát, informatikai topológiát választottunk, amely segítségével minimalizálni tudjuk a lehetséges hibák forrását. Jelenleg két fő változata üzemel a PharmaLognak:

  • Unix szerver – terminálok. Ennél a változatnál a felhasználó gépén semmilyen adat, logika nem található, kizárólag a billentyű leütések és a képernyők utaznak a szerver és a munkahely között. Ennek következtében a rendszer nem érzékeny semmilyen felhasználói megszakadásra, hibára, vírusokra, stb.
  • Windows / Linux szerver – browser. Rendszerünk migrált változata megfelel a mai kor követelményeinek (grafikus felület, interneten keresztül történő elérés, PDA-k és mobil telefonok támogatása, stb.), de továbbra is teljes mértékben szerver alapú alkalmazás maradt. A felhasználó első belépése alkalmával letöltődik egy kis alkalmazás, aminek segítségével eléri a szervert. Itt már nem grafikus terminálként működik, hanem kliensként, az on-line folyamatok végrehajtásához felhasználjuk a munkahely képességeit. Az adatbázis továbbra is kizárólag a szerveren található, a feldolgozó műveletek a szerveren futnak, a munkahely a grafikus megjelenítésben vesz részt.

A PharmaLog a fejlesztőeszköz (Magic/uniPaas) technológiájának köszönhetően alkalmas a legtöbb elterjedt hardver platform használatára (szerver oldalon).

.

.

.

.

.

.

.